Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Menajer Buket Kahraman ve Oyuncu Sinan Albayrak İle Etkinlik Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde de ders vermekte olan Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde yapılan "Buket Kahraman'la Oyuncu Menajerliği-Sinema ve TV Oyuncusu Sinan Albayrak'ın Katılımıyla" adlı etkinlikte öğrenciler ile buluşuldu.

Buket Kahraman, oyunculuk, köşe yazarlığı, radyoda program yapımı gibi mesleklerine ek olarak kurmuş olduğu Buket Kahraman Talent Management şirketi ile menajerlik mesleğini de icra etmektedir. Etkinlik kapsamında Buket Kahraman, lisans yıllarından bu yana sektörde yaşadığı deneyimleri katılımcılara aktardı. Sektör içinde her alanda bilgi sahibi olmanın önemine değinen Kahraman, bir alanda uzmanlaşmanın da ayrıca önemli olduğunu belirtti. Menajerlik mesleğinin sabır ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu belirten Kahraman, menajerliğin eskiden olduğu gibi oyuncuyu bütçesel anlamda kurtarmaya çalışan bir konumda olmadığını, menajerlerin artık oyuncuların dili olduğundan söz etti. Sektörde birbirleriyle bağlantılı üç önemli kol olan menajerlik-yapımcılık-cast direktörlüğü arasındaki ilişkinin nasıl sürdürüldüğünü aktaran Kahraman, sosyal medyayı etkili kullanmanın sektöre girmek isteyen öğrenciler için oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinlikte oyuncu Sinan Albayrak, lisans yıllarından bu yana yaşadığı tecrübeleri aktararak bir menajer ile oyuncu arasındaki ilişkilere değindi. Bir oyuncunun sadece güzellik algısıyla sektörde var olamayacağının da konuşulduğu etkinlikte Albayrak, bir oyuncu için spor yapmanın, sağlıklı beslenmenin, inançlı olmanın ve entelektüel birikimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından konuklara teşekkür ile sonlandı.