Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Paydaşlarımızla Öğrencilerimiz Buluşuyor

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencimiz Mahmut Baş sektör ile üniversite arasındaki bağları güçlendirme kapsamında Ceren Ofset’e ziyaret gerçekleştirdi.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öğrencilerin mezun olmadan önce deneyim kazanmaları ve çeşitli sektörleri tanımaları adına paydaşlarla işbirliği sağladı. Bu kapsamda öğrencimiz Mahmut Baş ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Ceren Ofset’e ziyaret gerçekleştirerek ambalaj sektörüne yönelik bilgi edindi. Ambalaj sektöründe halkla ilişkiler uygulayıcılarının ne şekilde çalışabileceği, sektörün hangi özelliklere sahip çalışanlar aradığı, sektörün istihdam anlamında diğer sektörlerden hangi yönlerden ayrıldığı gibi konuların konuşulduğu ziyarette istihdam edilen çalışanların niteliklerinin çok önemli olduğu ifade edildi. Ziyarette, her sektörde olduğu gibi ambalaj sektörünün de paydaşlar ile etkileşim içinde olması gerekliliğinden dolayı halkla ilişkiler mezunlarına gerek olduğu aktarıldı. Ceren Ofset fabrika müdürü Şaban Sülü, ziyaretin ardından üniversite öğrencilerine her zaman kapılarının açık olduğunu, sektör ile üniversitelerin uyum içinde olmasının mutluluk verdiğini söyledi. Şaban Sülü, “Ambalaj, bir ürünü saran ve saklayan ürüne denmektedir. Her ürünün bir ambalajı olduğundan ambalajın ürünlerin satımına kadar geniş bir perspektifte önemlidir. Ambalaj sayesinde ürünlerde görsellik ön plana çıkmakta ve tüketiciler ürünü ambalaja bakıp satın almaktadır. Bu yönden ambalaj reklam ve satış açısından önemlidir. Günümüzde ambalaj ürünü hem koruyan hem de reklam ve satış gerçekleştiren bir hale gelmiştir. Geleneksel ambalajdan modern ambalaja geçilmiştir. Dolayısıyla halkla ilişkiler açısından ambalajın oldukça önemlidir” diyerek halkla ilişkiler uygulayıcıları açısından ambalajın önemini ifade etti.

Mahmut Baş
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü