Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Pazarlama İletişimi Konferansları: Pazarlama İletişiminde Marka Yönetimi Etkinliği Gerçekleşti

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öğrencilerin kariyerlerinde önemli bir adım atmalarını sağlayacak bilgilendirici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Pazarlama İletişimi Konferansları: Pazarlama İletişiminde Marka Yönetimi" adlı etkinlik, 15 Mart 2024 tarihinde, saat 12:00’da K Blok Firnas Oditoryum'da gerçekleşti.

Öğrencilerin halkla ilişkiler sektörü hakkında kapsamlı bilgi edinmelerini amaçlayan etkinlik, bölüm başkanımız Doç Dr. Sarp Bağcan’ın açılış konuşması ile başladı. Etkinlik aynı zamanda öğrencilerin sektörle doğrudan bağlantı kurmalarına katkıda bulunurken, kariyerlerine de değerli bir katkı sağladı. Manifesto İletişim Ajansı Marka Direktörü Muzaffer Ergun Bey'in sektör deneyimini paylaştığı etkinlik, sektördeki güncel gelişmeleri ve pratik bilgileri doğrudan uzman birinden öğrenme fırsatı sundu.

Etkinliğe, öğrenciler başta olmak üzere ilgilenen herkes davetliydi. Katılımcılar, Marka Direktörü Muzaffer Ergun Bey'in sunumuyla sektördeki uygulama süreçlerinin işleyişi hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

‘’Öğrenciyken bir iletişim ajansında staj yapmak, mezun olduğunuzda büyük bir artı’’
Muzaffer Bey, halkla ilişkiler eğitiminde teorik bilginin pratik bilgiyle birleşmesinin önemine vurgu yaparak, öğrenciyken bir iletişim ajansında staj yapmanın, mezun olduktan sonra büyük bir avantaj sağlayacağını belirtti.

‘’Yapay zekanın yönettiği değil, yapay zekayı yöneten tarafta yer almalıyız.’’
Ayrıca, son dönemin tartışmalı konularından biri olan yapay zekanın halkla ilişkiler uygulamalarına etkilerini değerlendirirken, yapay zekanın bir asistan olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, yapay zekanın insanları yöneteceğini ve bu durumun bir tektipleşmeye yol açabileceğini ifade etti.

Etkinliğin sonunda tekrar söz alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sarp Bağcan, bölümünün gelecekte benzer etkinliklere ev sahipliği yapma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, öğrencilerin kariyerlerinin desteklenmeye devam edeceğini belirtti.