Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Sinema ve Televizyon Oyuncusu Sarp Levendoğlu, Söyleşide Öğrencilerimiz İle Buluştu

Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşinin konuğu Sinema ve Televizyon oyuncusu Sarp Levendoğlu oldu.

Sarp Levendoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde de ders vermekte olan Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde 12 Ocak 2021 Salı günü saat 15:00-16:30 arasında yapılan söyleşide öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Söyleşi, Levendoğlu’nun etkinliğe katılan öğrencilerin sorduğu soruları cevaplamasıyla paralel olarak gerçekleşti.

Sinema ve televizyon sektörüne 1995 yılında Mustafa Altıoklar’ın çektiği İstanbul Kanatlarımın Altında filmindeki asistanlığı ile başladığını ifade eden Levendoğlu, 2003 yılında “Lise Defteri” adlı diziyle oyunculuğa ilk adımını attığını belirtti. Uzun süredir Datça’da yaşayan Levendoğlu, sörf sporuna olan tutkusunu ve sörf sporunu gençlere tanıtmak amacıyla bir belgesel film çektiğini de sözlerine ekledi. Hem oyunculuk hem de yönetmenlik yapan Levendoğlu; projeleri arasında yer alan Mor Menekşeler, Gece Gündüz, Savaşçı dizileri ve Deliormanlı, İki İyi İnsan adlı sinema filmleri üzerine konuştu. Yer aldığı projelerde en etkilendiği ve kendilerinden çok şey öğrendiği isimlerden bazılarının Settar Tanrıöğen, Güven Kıraç ve Zafer Algöz gibi oyuncular olduğunu söyledi.

Küresel salgın döneminde dizi ve sinema sektöründe yaşanan sorunlara da değinen Levendoğlu, dijital platformların yayılmasıyla televizyon sektöründeki uzun çalışma saatlerinin dengeleneceğini düşündüğünü ifade etti. Savaşçı dizisinin 5. Sezonunun Şubat ayında başlayacağını haber veren oyuncu, ileriki projeleri arasında Tolga Karaçelik’in Netflix’te yer alan bir projesinin yer aldığını da aktardı. Öğrencilere oyunculukla ilgili neler yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulunan ünlü oyuncu, oyunculuğun sadece ünlü olmak için yapılmaması gerektiği ve çok emek verilmesi gereken bir iş olduğunu anlattı. Söyleşi, öğrencilerin ve Özelçi’nin teşekkürlerini sunmasıyla son buldu.