Psikoloji

Aile Hekimlerine Otizm Eğitimi Vermenin Öneminden Bahsedildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim üyelerinden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Canan Tanıdır okulumuz bünyesinde aile hekimlerine otizmin tanımı, belirtileri ve sıklığı hakkında bilgiler vermiştir. Otizmin erken teşhisinin ne kadar önemli olduğu üzerine vurgu yapılmış, aile hekimlerinin de yönlendirmeleri, tedavide nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda açıklama yapılmıştır. Konferansta otizmin tedavilerinden bahsedilmiş, en etkili yöntemlere vurgu yapılmıştır.
Aile hekimleri bebekleri erken dönemlerden itibaren gördükleri için bu konuda kendilerine çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Konferansın amacı da erken yaşta otizmin farkedilip uzmana yönlendirilmesidir. Bu sebeplerden dolayı gönüllü olarak katılımcılara eğitim verilmiştir. Değerli hocamız Doç. Dr. Canan Tanıdır mesleki tecrübelerini aktarmış, katılımcıların tüm sorularını yanıtlamıştır.