Psikoloji

İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Canan Tanıdır'ın size yeni yıl mesajı var!

2020'yi geride bırakırken geçtiğimiz ve gelecek yıla dair...

Dün itibariyle bitmiş olan 2019-2020 akademik yılı, Mart 2020'den bu yana hem ülkemiz hem de tüm dünya adına çok farklı bir yıl oldu. COVID-19 salgını ile yakın tarihte ilk kez, ilkokullardan üniversitelere kadar bütün eğitim kademeleri uzaktan ve çevrimiçi bir eğitim sürecinden geçti. Nitekim sadece öğrenciler ve eğitimciler için değil, aynı zamanda bütün vatandaşlar için de bir adaptasyon süreci gerektiren zorlu bir yıl oldu. İnsanlar güvende kalabilmek için bazı günlük alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldılar. Öğrencilerin çevrimiçi çalışmaya ve öğrenmeye alışması gerekti. Eğitmenler yeni sisteme çok kısa sürede aşina olmalıydı. 2020 ile birlikte yaşadığımız zorluklara ve olumsuzluklara ilişkin örnekler saymakla bitmez ancak aynı zamanda bu yıldan çıkardığımız birçok ders ve kazancımız da oldu. Minnet duyulacak şeylerin ve zorlu koşullarda bile başarılı olmamızı sağlayan içsel gücün farkına vardık. Bu zorlu sürece en kısa sürede adapte olan ve verimli bir yıl geçiren üniversitemizi ve bölümümüzü içtenlikle kutluyorum. Bu sene içerisinde bölüm öğrencilerimizle toplantılar yaptık ve her hafta düzenli olarak öğrencilerimize ayırdığımız saatlerde danışmanlık verdik. Hocalaramızla yaptığımız aylık bölüm içi toplantılar ımız, düzenlediğimiz seminerler ve yeni planlanan akademik çalışmalar, bu yılı verimli geçirdiğimizi göstermekte. Bizim için bu şartlar altında 2020 mümkün olan en iyi haliyle sona ermiş bulunmakta. Eminim ki psikoloji bölümü öğrencilerimiz 2021 yılında da aynı gayreti ve başarıyı göstereceklerdir. Bölümümüz için dileğim, 2021 yılında da aile olmayı sürdürerek hep birlikte güzel ve başarılı bir yıl geçirmemizdir. 2021'in herkese sağlık, başarı ve huzur getirmesini içtenlikle diliyorum.

Doç. Dr. Canan Tanıdır