Psikoloji

V. Psikoloji Günü

V. Psikoloji Günü Etkinliği; açılış konuşması ve TPÖÇG tanıtımı yapılarak başladı. Prof. Dr. Figen Karadağ 'Bağımlılıkta Motivasyonel Görüşme Teknikleri' hakkında konuştu. Bağımlı hastalarla çalışılırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi, öğrencilerin konu hakkındaki sorularını yanıtladı.
Değerli Aşkın Tuna'nın katılımıyla devam eden etkinlik 'Büyük Bir Aşkın Olsun' isimli kitabından sevilen şiirlerini öğrencilerimizle paylaştı, aşk ve sevgi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Prof. Dr. Ahmet Ertan Tezcan 'Atalarımız, Atasözlerimiz ve Deyişlerimiz İle Ruh Sağlığı' başlıklı konuşması ile toplumumuzda sıkça kullandığımız atasözleri ve deyimlerin anlamını ruhsal açıdan inceledi ve değerlendirmelerde bulundu.
'Bağlanma Kuramları' konulu konuşmasıyla Doç. Dr. Emrem Beştepe bağlanmanın hayatımızdaki diğer tüm ilişkilerimizi şekillendiren bir yapıya sahip olan yönüne dikkat çekti, danışanlar hakkındaki tecrübelerinden bahsetti.
Prof. Dr. Rüstem Aşkın 'Kültür Ve Ruh Sağlığı' başlıklı konuşmasıyla kültürün yaşamımızdaki öneminden bahsetti ve ruh sağlığı açısından değerlendirmelerde bulundu.
Etkinlik Psk. Arınç Sönmez'in 'Toplum Önünde Konuşma'başlıklı konuşmasıyla son buldu.