Reklamcılık

Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu'dan uluslararası makale yayını

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “International Journal of Textbooks and Educational Materials”da makalesi yayımlandı.

Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun, çevrimiçi ortamda yayımlanan “International Journal of Textbooks and Educational Materials”da makalesi yayımlandı. “The Effect of Artifiticial Intelligence on Society and Artificial Intelligence the View of Artificial Intelligence in the Context of Film (I.A.) (Yapay Zekânın Toplum Üzerindeki Etkisi ve Yapay Zekâ (A.I.) Filmi Bağlamında Yapay Zekâya Bakış)” isimli makalesinde Sucu, yapay zekânın tanımı, gelişimi, uygulamaları, yapay zekânın günümüzdeki durumu ve yapay zekânın yeni medya ile ilişkisini inceleyerek 2001 yılında çıkarılan “Yapay Zekâ” (A.I. Artificial Intelligence) filmini konu kapsamında çözümleyerek değerlendirdi. Ayrıca filmden hareketle robotların insanlar gibi birtakım duygulara sahip olup olamayacağı üzerinde durdu.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.