Reklamcılık

Doç. Dr. Hüseyin Dikme’den uluslararası dergide makale yayını

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme’nin “A General Overview of Human Development Index and The Assessment in Turkey” isimli makalesi yayımlandı.

Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Ebru Büyükerkan’nın, uluslararası hakemli bir dergi olan “The Journal of International Social Research”da makalesi yayımlandı.

“İnsani Gelişme Endeksine Genel Bir Bakış ve Türkiye Değerlendirmesi (A General Overview of Human Development Index and The Assessment in Turkey)” isimli makalelerinde Dikme ve Büyükerkan, insani gelişme endeksinin ne anlama geldiğini, unsurlarını ve Türkiye'nin gelişme raporunu inceledi. Bu makale kapsamında Dikme ve Büyükerkan’ın amacı, insani gelişme endeksinin insanlar için daha iyi bir yaşama ve gelişmişlik düzeyine ulaşmasında yol gösterici nitelikte olduğunu yansıtabilmektir.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.