Reklamcılık

Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Mezunumuzun Makalesi Yayımlandı

Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Gökhan Çolak’ın “Acı Hayat ve Masumiyet Dizilerinin Toplumsal Cinsiyet Normlarında Medyada İletişim ve Karakterler Üzerindeki Yansıması” isimli makalesi yayımlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Gökhan Çolak’ın Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi’nde “Acı Hayat ve Masumiyet Dizilerinin Toplumsal Cinsiyet Normlarında Medyada İletişim ve Karakterler Üzerindeki Yansıması” isimli makalesi yayımlandı. Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Toplumsal Cinsiyet Rollerini Oluşturan Faktörler, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik, Türk Medyasında İletişimde Ötekileştirilen Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Normları ve Acı Hayat Dizisinin İncelenmesi isimli ana başlıklardan oluşan çalışmada toplumsal cinsiyet rollerinin cinsiyetler üzerindeki egemenliğinin gösterimleri incelenerek izleyici kitle üzerindeki etkilerinin neler olabileceği tartışılmıştır.

Makaleye erişmek için tıklayınız.