Reklamcılık

Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’dan uluslararası dergide makale yayını

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “The First Steps of the Transformation in the New World Order in Communication and Media: Covid-19 A New Digital Age at the Beginning of the End” isimli makalesi yayımlandı.

Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun, uluslararası hakemli bir dergi olan “Journal of Humanities and Social Sciences”da makalesi yayımlandı. “Yeni Dünya Düzeninde Dönüşümün İletişim ve Medyadaki İlk Adımları: Covid-19 Sonun Başlangıcında Yeni Bir Dijital Çağ (The First Steps of the Transformation in the New World Order in Communication and Media: Covid-19 A New Digital Age at the Beginning of the End)” isimli makalesinde Sucu, Covid-19’un dijital dönemde medyadaki oluşumlarının yönlendirmesiyle bireylerin iletişim ve yaşam biçimlerinde ne gibi değişiklikleri oluşturduğu ve oluşturabileceği üzerinde durdu.

Covid-19 pandemisi tüm dünyayı etkisi altına alan bir hastalık olarak, yalnızca sağlık sektörü alanında değil aynı zamanda iletişim, eğitim, iş dünyası ve toplumsal yaşamın pek çok alanında yaşam biçimlerini değiştiren dönüşümlere sebebiyet vermiştir. Covid-19’un neden olduğu yeni yaşam biçimleri, önceden benimsenmiş olan pek çok alışkanlığın, yaşam düzeninin ve iletişimin dönüşüme uğrayarak yeni biçimlerin, yeni düzenin ve yeni bir dijital çağın oluşumunu sağlamıştır. Bu yönde, Covid-19 dijital çağda yeni bir döneme geçişe neden olarak, yeni bir dünya düzenin benimsenmesine aracı olmuştur.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.