Reklamcılık

QS EECA 2022 sıralamasında İGÜ, 37’inci oldu

Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan QS (Quacquarelli Symonds)’in 2022 yılı Gelişen Avrupa ve Orta Asya Sıralaması (Europe & Central Asia EECA) yayımlandı.

QS EECA’da 2004 yılından bu yana çeşitli kriterlere göre yükseköğretim kurumları sıralanıyor. Söz konusu sıralama; “İşveren İtibarı”, ”Doktoralı personel”, “Fakülte öğrencisi”, ”Makale Başına Atıf Sayısı”, ”Fakülte Başına Bildiriler”, “Uluslararası Araştırma Ağı”, “Uluslararası Fakülte”, “Uluslararası öğrenciler”, “Web Etkisi” olmak üzere 10 kritere göre hesaplanıyor.

QS EECA 2022 raporunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, “Makale Başına Atıf Sayısı” adlı kriterde 37’inci sırada yer almayı başardı ve Gelişen Avrupa ve Orta Asya üniversitelerinde ilk 350 üniversiteden biri oldu. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi; “Uluslararası Akademisyen” kategorisinde 58’inci ve “Uluslararası Öğrenci” kategorisinde ise 111’inci oldu.

Haber kaynağına erişmek için tıklayınız.