Reklamcılık

Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ve Mezun Öğrencimiz Gökhan Çolak'tan Uluslararası Kitap Bölümü

Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezun öğrencimiz Gökhan Çolak'ın “İletişimde Medyada Algı Yönetimi ve İkna Yöntemi Olarak Komplo Teorileri Çerçevesinde The Simpsons Örneği” isimli uluslararası kitap bölümü yayınlandı.

“A’dan Z’ye İletişim Çalışmaları” isimli kitapta yer alan makalede Sucu ve Çolak, iletişimde algı yönetimi ve ikna yöntemi çerçevesinde komplo teorisi kavramının nasıl ortaya çıktığı, propaganda kavramının komplo teorileri ile ilişkisinin nasıl olduğu, komplo teorileri bağlamında The Simpsons dizisinin kitleleri nasıl etkilediği, medyanın kitlelerde endişe ve korku yaratacak içerikleri daha mı popüler hale getirdiği incelenmiştir.

Araştırma kapsamında belirsizlik ve tehlike kavramlarını ele alan Sucu ve Çolak, kitlelerin belirli düşünce kalıpları doğrultusunda şekillendiği, günümüzde buna medyanın da dâhil olduğunu gözler önüne sermiştir.

The Simpsons dizisi üzerinden kitlelerin algıları yönetilmekte olduğunu bulan Sucu ve Çolak bulgularını makalelerinde şu şekilde açıklamıştır; “The Simpsons örneğinde görüldüğü üzere medyanın insanları nasıl yönlendirdiği, toplumun medya, medya temsilcileri ve haber etkilendiği gözlemlenmiştir. Örgütlerin, kurumla siteleri tarafından kontrol ettiği bu mesajlar belirli kitle iletişim araçları ile televizyon programları, haber siteleri, internet siteleri, kitap, sinema filmlerinde karşımıza çıkmakta ve kitlelerde belirsizlik ve tehlike duygularına zemin hazırlayarak gerçekte var olmayan bir düşünceye, gelecekte gerçekleşecek algısı kitleye empoze edilmekte ve korku yaratarak ikna edilmeye çalışılmaktadır.”
Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezun öğrencimiz Gökhan Çolak'ın “İletişimde Medyada Algı Yönetimi ve İkna Yöntemi Olarak Komplo Teorileri Çerçevesinde The Simpsons Örneği” isimli makalesine ulaşmak için tıklayınız.