Reklamcılık

Reklamcılık Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Belgeseller

Reklamcılık, hem yaratıcılık hem de birçok konuda bilgili olmayı gerektiren mesleklerin başında gelmektedir. Reklamcılık bölümünde okuyan öğrenciler reklam konusunda kendilerini daha da geliştirmek istiyorlarsa reklamla ilgili kitapları okumanın yanı sıra reklam üzerine yapılmış belgeselleri de mutlaka izlemelidir.

Bugüne kadar reklam üzerine yapılmış en iyi 5 belgesel ise şunlardır;
  • The Century of the Self (IMDb 8.8)
Bu belgesel Amerikan tüketiciliğinin nasıl yaratıldığını anlatmaktadır. The Century of the Self her reklamcının mutlaka izlemesi gereken bir belgesel.
  • Abstract: The Art of Design (IMDb 8.3)
Abstract: The Art of Design, her bölümde farklı bir tasarımcıya odaklanan, Netflix yapımı bir belgesel dizisi. Belgesel, görsel iletişim tasarımına yönelmek isteyen reklamcılık öğrencilerinin tasarımcıların çalışma disiplinleri ve ilham kaynakları hakkında fikir edinmesine yardımcı olabilir.
  • Helvetica (IMDb 7.2)
Helvetica belgeseli, isminden de anlaşılacağı üzere en popüler yazı fontu Helvetica’yı anlatıyor. Tasarım dünyasına farklı bir bakış açısı ile yaklaşan belgesel, grafik tasarım ve küresel görsel kültür hakkında önemli bilgiler veriyor.
  • Art & Copy (IMDb 6.8)
Reklamın öğretilemez ve geliştirilemez olduğuna inananların aksine Doug Pray, Art & Copy belgeseli ile bu fikirleri çürütüyor. Belgesel, reklamın sanata yaklaşan taraflarına da değiniyor.
  • Logoyu Büyütenler
Reklamcılar Derneği tarafından yapılan Logoyu Büyütenler belgeseli Türkiye reklamcılık sektöründe en iyi projelere imza atmış olan usta reklamcıların deneyimlerini paylaştığı bir belgesel. Logoyu Büyütenler, reklamcılık öğrencilerinin Türkiye’de reklamcılık sektörüne dair bir içgörü kazanabilmesi için mutlaka izlemesi gereken belgesellerin başında geliyor.