Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Bölümümüz Araştırma Görevlisi Zeynep Özcan’ın Uluslararası Dergide Araştırma Makalesi Yayımlandı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Zeynep Özcan’ın "İlişki Yönetimi Perspektifinde Yeni Nesil Öykü Anlatıcıları Olarak Sosyal Medya Fenomenlerinin Arketipsel İncelemesi" adlı makalesi İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayımlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Arş. Gör. Zeynep Özcan’ın uluslararası bir dergi olan İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde araştırma makalesi yayımlandı. Özcan, "İlişki Yönetimi Perspektifinde Yeni Nesil Öykü Anlatıcıları Olarak Sosyal Medya Fenomenlerinin Arketipsel İncelemesi" başlıklı makalesinde YouTube Türkiye’de en çok abone sayısına sahip sosyal medya fenomeninin en çok izlenen paylaşımını ilişki yönetiminde kullanılan yeni nesil öykü anlatıcılığı perspektifinde ve Jung’un literatüre kazandırmış olduğu arketipler üzerinden analiz etti. Gerçekleştirdiği analizde dilsel içerikleri frekans analizi ve söylem analizi; görsel içerikleri ise göstergebilimsel analiz ile inceledi.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.