Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Fotoğraflarla Ara Güler / Islık Çalan Adam

Ara Güler unutulmaz…

Ara Güler'in arşivinden fotoğraf, hikaye, video, tablo, obje, kitaplar, notlar, kişisel eşyaları, fotoğraf makineleri, basın kartları ve koleksiyonlarının yer aldığı "Islık Çalan Adam" sergisine İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri katıldı. Sergi boyunca duayen sanatçının gözünden yansıtılan eserleri, bu eserlerin hayat bulma sürecinde geçirdiği aşamaları yakından görme ve gözlemleme olanağı yakalayan öğrenciler, edindikleri deneyimlerden çok mutlu olduklarını dile getirildiler. Yoğun ilgi gösterilen sergide ziyaretçiler, Ara Güler’in hayatına dair pek çok bilgi edinerek, Ara Güler’in bilinmeyen yönlerini de tanıma imkanı elde ettiler.

Doguş Grubu'nun 2016 yılında Ara Güler'le yaptığı işbirliği sonucunda kurulan Ara Güler Müzesi, usta sanatçının arşivinden derlenen "Islık Çalan Adam" sergisi ile Ara Güler'in doğum günü olan 16 Ağustos'tan bu yana ziyaretçileriyle buluşuyor. İstanbul Bomontiada'da sanatseverle buluşan müze, Türkiye'de uluslararası ilk fotoğraf müzesi olma niteliğine sahip olarak değerlendirilmektedir.

Melike Solhan
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi