Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri Çevreyi Korumak İçin Gönüllü Oldu

28. Akbank Caz Festivali kapsamında “Şehrin İyi Hali” projesiyle gençler, Kınalıada’da buluşarak çevreye karşı duyarlılıklarını gösterdiler. Duyarlı gençler arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri de yer aldı.

Doğaseverler, TURMEPA öncülüğünde, deniz ve kıyı ekosistemini korumak için Kınalıada’da buluşarak atıkların ekosistem üzerindeki etkilerini dinledi. Kınalıada kıyılarının temizlendiği buluşmaya İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri de katıldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinden Arda KUĞU, Mehmet YÜKCÜ, Doğukan GÜLER ve Mehmet Talha UZGAÇ’ın katıldığı projede “temiz deniz ve masmavi deniz” sloganlarıyla ve amacıyla birleşen 221 genç, Kınalıada sahil şeridinde toplam 235 kilo evsel atık ve 20 bin 486 tane sigara izmariti temizledi.

Her yıl doğaya 8 milyon ton plastik atığın bırakıldığı bilinmektedir. Plastik atıkların doğada çözülme süresinin 450 yıl olduğunu belirten uzmanlar dünyanın geleceği için plastik kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiğini söylemektedir. Bu konuda duyarlılık gösteren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri başka çevreye ilişkin başka projelere de destek vermek için harekete geçtiler.