Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İGÜ sürdürülebilirlik çalışmalarıyla zirvede!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023"de sürdürülebilirlik alanında üstün başarı elde etti. Yapılan değerlendirmede, İGÜ, "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımı" ve "Su Tasarrufu" kategorilerinde birinci oldu. Üniversite, çevresel sürdürülebilirlik projeleri ile dikkat çekerken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Arda Öztürkcan, hedeflerinin tükettikleri elektriğin tamamını kendi santrallerinde üretmek olduğunu belirtti. Toplamda 6 kategoride öne çıkan İGÜ, "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları"nı benimseyerek, doğal kaynakların etkin kullanımına odaklanıyor ve evrensel sorumluluk bilinciyle enerji ve atık yönetimine önem veriyor.

Haberin detayları için tıklayınız.