Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Pazarlama ve Halkla İlişkiler Inovasyonu

PAZARLAMA VE HALKLA İLİŞKİLER’DE INOVASYONUN ÖNEMİ ARTIYOR
    İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Portland State Üniversitesi’nden misafir öğretim üyesi olarak üniversitemizde bulunan Prof. Dr. Thomas Russell GILLPATRICK, 06.04.2018 Cuma günü Taşkent Konferans Salonu’nda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Pazarlama profesörü olan Gillpatrick bu alandaki bilgi ve birikimlerini üniversitemizin öğretim üyelerine ve öğrencilere aktardı. Gillpatrick, Halkla İlişkiler ve Pazarlama’da inovasyonun önemini güncel örneklerle açıkladı. Gillpatrick, “İnovasyon kavram olarak, hem bir süreci hem de bir sonucu ifade eder. İnovasyon daha çok sıkıntıları giderme konusundan odaklanarak var olan bizi rahatsız eden sorunlara çözüm bulmakta olabilir. İnovasyon bir buluş değildir. Daha çok günümüzde var olan bir ürün, hizmeti ele alıp ürüne yeni etkin özellikler katıp yeniden insanlığın hizmetine sunmaktır. Bu aşamada önemli olan değişen yeni özelliğin etkin olmasıdır. Özgün bir özellik katmasıdır.” dedi. Ürün inovasyonu, süreç inovasyonu, sosyal inovasyon gibi farklı türlerde inovasyon örnekleri vererek, kurumların pazarlama ve halkla ilişkiler stratejilerinde inovasyonun bir hayli gerekli olduğunu vurguladı. Gelişen teknoloji ve küreselleşmeyle birlikte değişen müşteri taleplerinin inovasyonu tetiklediğini belirtti. Bununla birlikte, krizlerin inovasyon için bir fırsat olduğunun altını çizerek kurumların başarısı için pazarlama inovasyonunun kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Amazon, Microsoft, Facebook v.b büyük markaların nasıl başarılı olduklarını, hangi pazarlama, inovasyon ve iletişim teknikleri ile bugünlere geldiğini örnekler vererek anlattı.

Gillpatrick, Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu insan kaynağının inovasyon fikirleriyle ülkeyi farklı noktalara taşıyabileceğini söyledi. Aynı zamanda Gillpatrick, “Gelişim Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede bu kadar gelişmesi ve büyümesi beni oldukça etkiledi.” dedi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşide Gillpatrick öğrencilere, kendisini Amerika Birleşik Devletleri’nde çalıştığı üniversitede ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Gillpatrick, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gillpatrick’e, İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm’ü öğretim üyesi Yard. Doç. Sarp Bağcan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.