Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Sosyal Sorumluluk Kapsamında “Çevre Bilinci ve Geri Dönüşümün Önemi” Söyleşisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü katkılarıyla sosyal sorumluluk kapsamında “Çevre Bilinci ve Geri Dönüşümün Önemi” başlıklı konferansa Birlik Geri Dönüşüm Plastik Ltd. Şti. Kurumsal İletişim ve İş Geliştirme Müdürü Bahar Polat konuk edildi.

Sosyal Sorumluluk Kapsamında “Çevre Bilinci ve Geri Dönüşümün Önemi” Söyleşisi

Doç. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp danışmanlığında gerçekleşen program 01 Mart 2018 tarihinde öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gelişim Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Polat, “Çevre Bilinci ve Geri Dönüşümün Önemi” sunumunda çevre bilinci ve geri dönüşüm kavramlarını, çevre bilinci oluşması için nelerin yapılması gerektiği üzerine durdu.

Geri dönüşüm, geri kazanım ve yeniden kullanılmaya neden önem verilmesi gerektiğine değinen Polat, “Geri dönüşüm ülkemizde yeteri kadar değerli değil. Firmalar bu bilinçle çalışmıyorlar. Avrupa’nın birçok ülkesinde geri dönüşümle ilgili sürekli projeler yapılıyor. Dünya da geri dönüşüm yapan firmaların iş hacmi daha da artıyor. Türkiye ise hala çok gerilerde “ diye ifade etti.

Ayrıca geri dönüşüm sayesinde ülkelerin daha büyük kazançlar sağladığının altını çizen Polat, “Biz aslında çöp işi yapıyoruz. Çöpü kullanır hale getiriyoruz. Ülkemizde çöp potansiyeli çok fazla ama bu potansiyeli işleyecek donanımız yok, bu yüzden de yeterince gelir sağlayamıyoruz” dedi.

Polat, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında firmaların farkındalık yaratması için çevreye özellikle önem vermesi gerektiğini de hatırlatarak, “Çevre bilincini yaratmada çöpü işlemekte gerekli bir süreç, bu yüzden firmalar bu konuda daha bilinçli olmak zorunda” diye açıkladı.

Söyleşide Polat, mezun olacak öğrencilerin iş bulma süreçlerinde hangi zorluklarla karşılaşabileceklerini, bu zorlukların üstesinden nasıl gelebileceklerini, ikinci bir dil öğrenmenin günümüzde dünyayı daha iyi anlamak ve iş bulmak için zorunluluk olduğunu ve insan ilişkilerinin toplum ve iş hayatında anahtar rol üstlendiğini belirtti.

Kurumsal İletişim ve İş Geliştirme Müdürü olarak da Bahar Polat yaptığı işin inceliklerine değinerek, zorlukları hakkında da bilgi verdi. Türkiye’de kurumsallaşmanın geç olduğu için firmaların da yeterince kurumsal olmadığını söyleyen Polat “İş tanımları firmalarda daha da farklı,  halkla ilişkiler uzmanlarının her şeyi yapması bekleniyor, bir yandan farklı görevler veriliyor bir yanda da daha çok hizmet isteniyor. Pazarlama, satış hatta zaman zaman uluslararası ilişkileri bile yönlendirebiliyorsunuz. İletişimi tüm paydaşlarla düzenli ve sağlıklı bir biçimde yapma gerekliliği de öncelik olarak karşınıza çıkıyor” dedi.

Herkese açık gerçekleşen programın sonunda tüm katılımcıların sorularını yanıtlayan Bahar Polat’a İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.