15 Temmuz Darbe Girişimi Gerçeği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yıl dönümü kapsamında, İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ile Siyasal, Sosyal Uygulamalar ve Araştırma Merkezi (İGÜSAM) ortaklığıyla “15 Temmuz Darbe Girişimi Gerçeği” adlı panelimiz, 18 Temmuz Çarşamba günü Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonumuzda gerçekleştirildi.
Rektörümüz Prof.Dr. Burhan Aykaç, değerli akademik personelimiz ve öğrencilerimizin ilgi gösterdiği panelde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Çilliler, 15 Temmuz avukatları Zeki Arıtürk ile Cihat Gökdemir konuşmacı olarak katıldılar. Moderatörlüğünü üniversitemizin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Durgun’un yaptığı panel değerli katılımcıların 15 Temmuz’da yaşananları, etkilerini, sebeplerini ve sonuçlarını irdelemesiyle devam etti. Şenol Durgun’un açılış konuşmasının ardından, Anık ve Çilliler 15 Temmuz olaylarını tarihsel, akademik birikim içinde değerlendirdiler. Ardından Arıtürk ve Gökdemir 15 Temmuz olaylarının hukuki yönünü irdelediler. Konuşmaların ardından geçilen soru cevap bölümünün ardından, panelimiz katılımcılara plaketlerinin ve teşekkür belgelerinin sunulmasıyla sona erdi.

15 temmuz