“3. Gelişim-UWE Ekonomi, Finans ve Yönetim Konferansı” düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, University of The West of England iş birliği ile 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Yönetim Konferansını ( 3rd. International Conference on Economics, Finance and Management) düzenlendi.
17-19 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın finansal destek sunduğu konferansta ulusal ve uluslararası katılımcılar ekonomi, finans ve işletme yönetimi alanlarında yerel ve küresel gelişmeler ile sorunları değerlendirme, görüş ve araştırmalarını paylaşma olanağı bulmuşlardır.

Konferansta, açılış konuşmasını yapan Sermaye Piyasası Kurulu eski başkanlarından Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın yanı sıra, University of the West of England’ın Bristol İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Hugo Gaggiotti, Mohammed Saad, Dr. Ximing Ruan ve Cherif Guermat ile Sijia Wen konuşma gerçekleştirdi.  İkinci gün Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan konuşma yaptı.  Konuşmacılar sunumlarında “Değer ve Sürdürülebilir Finans”, “Türkiye’deki Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlarında Sunulan Bilgilerin İncelenmesi”, “Sürdürülebilir Kalkınmaya Güçlü Bir Geçiş İçin Yeşil Bir İnovasyon Sistemi Geliştirmek", "Çokuluslu Sınır Bölgelerinde Endüstrilerde Yönetim: Tahvil Üretim Programı ” ve “Küçültmenin İnovasyon Üzerindeki Etkisi” ilgili konulara değinildi. Ayrıca konferansta birçok yerli ve yabancı bildiri sahibi ulusal ve uluslararası düzeyde ekonomi, finans ve yönetim konuları ile ilgili çalışmalarını sundu.

Konferansın gerçekleştirilmesi Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet Hülya Tırmandıoğlu Talu ve bölümün diğer öğretim üyeleri ile ilgili alanlarda çalışan diğer bölümlerden öğretim üyeleri katkıda bulundu.