Doç. Dr. Gülgün Çiğdem, Genç Ekonomistler Öğrenci Kongresi'nde

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gülgün ÇİĞDEM, aynı zamanda bilim kurulu üyesi olduğu 5. Uluslararası Genç Ekonomistler Öğrenci Kongresi (KongreGeko)’ne “Krizlerin Karanlık Yönü, Femicide & CCC (Crise-Cancer Cycle)” isimli çalışması ile katıldı.
Doç. Dr. Gülgün Çiğdem sunumunda, enflasyon ve döviz kuru ile Kadın Cinayetleri (Femicide) arasındaki ilişki ve nedenselliğin yönünü sorguladığı çalışmaları ile ilk olarak 2019’da isimlendirdiği ve ampirik kanıtlar ile doğruladığı Kriz–Kanser Döngüsü (CCC-Crise Cancer Cycle)’ne ilişkin çalışma ve bulgularını paylaştı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi olan ÇİĞDEM’in krizlerin sadece makro iktisadi değişkenler üzerinde değil, önemli birer kamu sağlığı sorunu olan kadın cinayetleri ve kanser üzerinde de etkili olduğunu saptayan  ampirik çalışmaları ve kanıtları ilgi uyandırdı.