İGÜ Ekonomi ve Finans bölümü "Kariyer Günü" düzenledi

T.C. Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı ve D-8 Program Sorumlusu Damla Hacıibrahimoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Ekonomi ve Finans bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Güven’in daveti üzerine, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde, "Devlette Kariyer Olanakları" başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir.
Sunum, “Ekonomi ve Finans” ve “Uluslararası Ticaret” lisans öğrencileri tarafından büyük ilgi görmüştür. Hacıibrahimoglu, Ticaret Bakanlığı özelinde kamu sektöründe kariyer sahibi olabilmek için izlenmesi gereken aşamaları anlatmanın yanı sıra, öğrencilere devlet memurlarından beklenen nitelikler konusunda da bilgi vermiştir.

Katılımcılar Bakanlık’taki gelecekleri ve kariyer basamakları konularında da bilgilendirilmiştir.  Öğrencilerin "Soru & Cevap" bölümündeki soruları doğrultusunda Hacıibrahimoğlu, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Merkez Bankası’nın giriş koşulları ve çalışma ortamı konusunda da kısa bir fikir paylaşımında bulunmuştur.