İGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Kuruldu

Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı'yla , İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. Böylece İGÜ, bünyesinde bulunan fakülte sayısını 4’e çıkarmış oldu.

FARKLI BİR YERDE KONUMLANIYORUZ”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, üniversiteleri yenilikçi ve girişimci olmaya sevk ettiğini belirten İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, büyük Türkiye idealine ulaşmak için çalıştıklarını belirtti. Gayretli, “Saraç’ın açtığı ufkun peşinden gidiyoruz. Üniversite camiasına yaptığı katkıların önemi büyük. YÖK’ün yaptığı ufuk açan çalışmalar üniversitelere kalite getirdi. Üniversitelerin artık bir kalite ve uluslararasılaşma stratejileri var. Ortak üstün bir çabanın sonucu olarak, uluslararasılaşma disiplini ile yaptığımız çalışmalar da, bugün bizleri mevcut yükseköğretim kuruluşları arasında farklı bir yerde konumlandırıyor. Üniversite olarak öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyoruz.  ‘Gelişime Açık Ol’ sloganı ile gelişmeyi her zaman kendine ilke edinen bir üniversite olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, şimdi de ‘Diş Hekimliği Fakültesi’ ile kapılarını açıyor. Hayırlı olsun” diye konuştu.

"SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Bilimi ve aklı kendine rehber edinen öğrenciler yetiştirdiklerine vurgu yapan İGÜ Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, ulusal ve uluslararası alanda hep daha iyisine ulaşmak adına çalıştıklarını belirtti. Aykaç, “Sağlık alanında da daha nitelikli eğitim yapmak, bu alanda da ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi ile yeni bir çığır açacağımıza inanıyorum” dedi.