Medya Bağımlılığı

Medya bağımlılığı ile bir gün geçirmek
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İpek Sucu danışmanlığı ile Duygu Hüseyinoğlu ve Gökçer Olcayer tarafından medya bağımlılığını konu alan kısa film çekildi. Medya bağımlılığı adı altında telefon, televizyon vb. alışkanlıkların insanı kendine istemsizce bağımlı yapmasının ele alındığı kısa filmde gelişen teknoloji ile birlikte medyanın ve kitle iletişim araçlarının insan hayatının her alanına girdiği sahnelenmiştir. Kısa film, bireyin dışarıdaki kişilerin gözünden nasıl göründüğünü ve kitle iletişim araçlarının insanı nasıl yönettiğini gözler önüne sermiştir. Proje yaratıcıları Hüseyinoğlu ve Olcayer, videonun önemini anlatırken “Aslında çoğumuz bir sosyal medya bağımlısıyız. Belki bir video dışarıdan kendimizi görmemize birazcık yardımcı olabilir” dedi.