Türkiye Turizmine Japon Futbolculardan Pozitif Etki

2019 Yılının Japonya'da "Türkiye Yılı" ilan edilmesinin turizm için fırsat olduğunu ifade eden Dr.Öğr.Üyesi Özgür KIZILDEMİR, Beşiktaş'a transfer olan Japon futbolcu Shinji Kagawa sayesinde Japon turistlerin ilgisi Türkiye'ye çekildi.

Kızıldemir, “Yapılan araştırmaların spor turizmine katılanların ortalama diğer turistlere göre iki katı daha fazla harcama yaptığı düşünüldüğünde, spor turizminde en çok payı olan futbol ve golf spor dallarına yönelik tanıtımların artırılması Türkiye’nin turizm ekonomisinin büyümesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“STATLAR DA GEZDİRİLMELİ”

Spor turizmi bilindiği gibi sportif faaliyetler amacıyla seyahat edenlerden oluşmaktadır. Sürdürülebilir turizm kapsamında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Özgür Kızıldemir, “Japonya’dan gelen turist sayısının 2010-2013 yıllarında yaklaşık 190 bin civarında olması ve 2018 yılı itibariyle yaklaşık 80 bin civarına gerilemesi bu pazara yoğunlaşılması sinyalini veriyor. Özellikle Avrupa’yı ziyaret eden turistlerin gittikleri şehrin futbol takımının stadını belirli ücretler ödeyerek gezmesi ve Avrupa’daki büyük futbol kulüplerinin maçlarını izlemeye turistlerin ilgisinin olması hem spor turizmi hem de kültür turizmi açısından önemli. Türkiye’de futbolun kalitesi, son dönemde yapılan statların turistik çekicilik yaratması, Beşiktaş’ın Kagawa ve Galatasaray’ın Nagatomo gibi futbolcuları transfer etmeleri hem bu kulüplerin maçları için gelecek olan turist sayısını artıracağı gibi hem de kültür turlarında statların gezdirilmesinin programlara dâhil edilmesi turizm açısından tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında etkili yöntemler olacaktır” ifadelerini kullandı.