VII. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu 10-11 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleştirilecek

VII. ULUSLARARASI ORTA DOĞU SEMPOZYUMU

İstanbul Gelişim Üniversitesi
10-11 Mayıs 2022

Orta Doğu'da Siyasal ve Toplumsal İstikrar

Orta Doğu bölgesi hem bölgedeki küresel güç mücadelesine hem de bölge ülkeleri arasında yaşanan etnik ve mezhep temelli çatışmalara ve bu çatışmaların yarattığı siyasal boşluktan doğan terörizm ve mülteci krizlerine bağlı olarak uzun süredir uluslararası politikanın odağında yer almaktadır. Yaşanan tüm mücadele, çatışma ve krizler, Orta Doğu bölgesinin sürekli olarak siyasal, ekonomik ve sosyal açıdan değişime uğramasına neden olmaktadır. Bölgedeki sosyo-politik değişimlerin analizlerinin doğru yapılması için bölgenin dinamiklerinin dikkatli bir şekilde incelendiği araştırmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu bağlamda, 2021-2022 akademik yılı bahar döneminde İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, İGUSAM ve TASCA tarafından Google Meet üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecek olan VII. Orta Doğu Sempozyumu, birçok farklı ülkeden akademisyenlerin ve araştırmacıların katkılarıyla “Orta Doğu'da Siyasal ve Toplumsal İstikrar” konusunu çözüm odaklı bir yaklaşım çerçevesinde incelemeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda, bölgedeki değişimlerin nedenlerini siyasal, toplumsal, tarihsel, ekonomik ve kültürel açıdan incelemek suretiyle bölgedeki sosyo-politik yapının geçirdiği değişimlerin ortaya konulması amaçlanmaktadır.

10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan oturumlara katılım için Google Meet bağlantısı: meet.google.com/vwi-cadg-rgu