“2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

YÖK Başkanı Erol Özvar: “ Yükseköğretim Kurulu olarak, ortaöğretimlerini tamamlayan ve okumak isteyen gençlerimizin yükseköğretime erişiminin artırılması, şüphesiz öncelikli misyonlarımız arasında yer almaktadır.”
“2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmaları gerçekleştirdiği törenin sonunda, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Üniversitelerimizin 2022-2023 akademik yılının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan YÖK Başkanı Erol Özvar, COVID-19 salgınının şiddetinin dindiği bu dönemde üniversitelerimizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yüz yüze yapılması kararını aldıklarını ve uygulamaya koyduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’de yükseköğretim kurum sayısında önemli bir artış yaşandığını ve üniversitesiz ilimizin kalmadığına dikkat çeken Özvar, “Ülkemizin her ilinde bir üniversitenin kurulması, Türkiye’nin yükseköğretim kapasitesini genişletmiş ve böylelikle vatanın dört bir yanından, daha fazla sayıda öğrenci yükseköğretime erişebilmiştir. Ülkemizde son 20 yılda yükseköğretim imkânlarının çoğalması, yeni üniversitelerin açılması ve kontenjanlardaki düzenlemeler ile yükseköğretime ulaşımda kayda değer artışlar gerçekleştirilmiştir. Yükseköğretim Kurulu olarak, ortaöğretimlerini tamamlayan ve okumak isteyen gençlerimizin yükseköğretime erişiminin artırılması, şüphesiz öncelikli misyonlarımız arasında yer almaktadır.” diye konuştu.