İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








  Dijital Para Kanunu


Kripto paralar, başta genç yatırımcılar olmak üzere, tüm dünyada onlarca insan tarafından kullanılmakta. Türkiye, kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer alıyor.


 Dijital paraların kullanımı bu kadar yaygınlaşmışken, hukuki düzenlemelerin eksikliği bazı sorunlara yol açmakta. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı eylem planında dijital para kanunu gündem maddeleri arasında yer aldı. Bakanlığın, "Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısı oluşturulacaktır" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Dijital para kanunun yürürlüğe girmesiyle akıllarda soru işareti yaratan bir diğer konu dijital paralardan vergi alınması. Ancak vergilendirmenin nasıl yapılacağı konusunda şu an için herhangi bir genel kabul görmüş bir uygulama bulunmamakta. Ek olarak dijital paralardan alınan vergilerin kripto piyasasına olan ilgiyi azaltacağı düşünülüyor. Gelecek günlerde hangi gelişmelere şahit olacağımız bilinmese de kripto paraların daha fazla gündemde yer alacağı kesin.