Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Neden İGÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü Seçmeliyim?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, iletişim araçlarının çeşitlendiği günümüzde iletişim uygulamalarını bir bütün olarak planlayabilen, stratejik düşünebilen, güvenli iletişim bağları kurabilen ve yönetebilen iletişim uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek üzere bölüm öğrencilere hem paydaşlar hem de kurumlar açısından faydalı olacak bilgi, beceri ve etik ilkeler kazandırmaktadır. Kurumsal firmaların sayısının arttığı bu dönemde bölüm, “kurumsal iletişime” odaklanarak iletişim alanında profesyoneller yetiştirmektedir.

Neden İGÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü Seçmeliyim?

• Alanında uzman, hem teorik hem de uygulama altyapısına sahip akademik kadro.
  • Halkla ilişkiler uygulayıcısının kurum ve paydaşlar arasında kurulan etkileşim sürecinde denge görevi üstlenmesi gereğini ön plana çıkaran bir anlayış.
  • Öğrencilere hem paydaşlar hem de kurumlar açısından faydalı olacak bilgi, beceri ve etik ilkeler kazandırma.
  • Kurumsal firmaların sayısının arttığı bu dönemde “kurumsal iletişim” odaklılık.
  • Meslek mensubu değil, mesleğe yatkın iletişim profesyonelleri ve yöneticileri yetiştirme
Bölümde Hangi Dersleri Alırım?

1. YIL
  • Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etkinlik Yönetimi,
  • Bütünleşik Pazarlama İletişimi,
  • İletişim Etiği
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü müfredatı ve fakülte seçmeli ders havuzu için tıklayınız.

Kariyer Olanakları Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olarak iletişim uzmanı unvanını kazanan öğrenciler öncelikli olarak kurumsal firmaların kurumsal iletişim departmanlarında, halkla ilişkiler şirketlerinde ve reklam ajanslarında çalışmaktadır. Mezunlarımız, çeşitli sektörlerdeki kurum ve kuruluşların kurumsal iletişim ve pazarlama departmanlarında, medya kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşları vb. kurumlarda iletişim uzmanı, pazarlama iletişimi uzmanı, reklamcı, yaratıcı yazar, iletişim danışmanı, iletişim profesyoneli olarak kariyer imkanına sahiptir. Yüksek lisans programlarına devam eden mezunlarımız akademik kariyer de yapabilmektedir.

Nerelerde İş Bulabilirim?

Halkla ilişkiler ve tanıtım sektörünün her alanında iş olanağı bulunmaktadır. Eğitimler, akademi, toplum gündemi, iletişim sektörü ve iş dünyası gündemiyle örtüşen stratejik bir bütünlüğe sahip olarak tasarlanmıştır. Bölüm mezunları özel sektörde ve kamu sektöründe, bakanlıklarda, genel müdürlüklerde, bölge müdürlüklerinde, yerel yönetimlerde, sivil toplum örgütlerinde, medyada, uluslararası kuruluşların halkla ilişkiler, tanıtım basınla ilişkiler ve medya planlamaları bölümlerinde çalışabilir. Ayrıca profesyonel halkla ilişkiler ve tanıtım ajanslarında uzman olarak çalışabilir.

Erasmus+ Kapsamında Hangi Ülkelere Gidebilirim?
  • Belçika
  • Bulgaristan