Türk Dili ve Edebiyatı

“Dile Kolay” Podcast Serisi Dijital Platformlarda Dinleyicilerle Buluşuyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından hazırlanan “Dile Kolay: Dilin Kültürle İlişkisi Üzerine Sohbetler” isimli podcast serisi dijital platformlar üzerinden yayımlandı.

Türkçeye kültür penceresinden bakarak dil etrafındaki güncel meseleleri tartışmayı hedefleyen “Dile Kolay” podcast serisi; Spotify, Apple Podcasts, Deezer ve İKSV YouTube kanalında yayımlandı. Seride her hafta alanlarında uzman farklı konuklarla bilim, sanat, sağlık, toplumsal cinsiyet, iklim krizi, yapay zekâ vb. pek çok konunun dille ilişkisi ele alınıyor.

Podcast serisinde Türkçenin geçmişine odaklanan ilk bölümün konuğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ölmez, Türkçenin yakın geçmişinin ve bugününün konuşulduğu ikinci bölümün konuğu yazar ve çevirmen Yiğit Bener, edebiyat dışı metinlerdeki çeviri ve editörlük konusuna odaklanan üçüncü bölümün konukları ise Metis Yayınları editörü Savaş Kılıç ile YKY Cogito Dergisi ve düşünce kitapları serisi editörü, çevirmen Şeyda Öztürk oldu. 12 bölümden oluşması planlanan seri kapsamında Şubat ve Mart aylarında her perşembe yeni bir bölüm yayımlanması bekleniyor.