İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Yeni Medya ve İletişim








 Arif Koşar ile “Robotlar İşimizi Elimizden Alacak Mı?” Başlıklı Kitap Söyleşisi Gerçekleştirildi


Çalışma ekonomisi doktoru ve yazar Arif Koşar, “Robotlar İşimizi Elimizden Alacak Mı? – Teknoloji, Emek Gelecek” başlıklı kitabı hakkında Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri ile söyleşi için bir araya geldi.


Maddi Olmayan Emek Teorisi: Kuramsal Bir Eleştiri ile Negri, Sınıf ve Çokluk kitaplarının da yazarı olan Arif Koşar ile “Robotlar İşimizi Elimizden Alacak Mı? – Teknoloji, Emek Gelecek” başlıklı kitabı hakkında gerçekleştirdiğimiz söyleşide Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Üretimde robotlaşma, teknolojik yenilikler ve otomasyon, çalışma biçimlerin ve işin niteliklerinde meydana gelen değişimler, emeğin ve işin anlamının nasıl değiştiği gibi sorunsallar çerçevesinde günümüzün tartışmaları teknoloji ve emek noktasından bir yaklaşımla ele alındı.

Arif Koşar Hakkında: Lisans eğitimini 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde “Türkiye’de Çalışma İlişkileri (1923-38)” başlıklı teziyle yüksek lisansını (2010), aynı enstitü ve bölümde “Sınıf Analizi Kapsamında Negri’nin Çokluk Kavramı” teziyle doktora eğitimini (2016) tamamladı. Teori ve Eylem Dergisi’nde yazar ve yazı kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Kitapları:
- Robotlar İşimizi Elimizden Alacak mı? (Kor Kitap, 2022)
- Maddi Olmayan Emek Teorisi: Kuramsal Bir Eleştiri (Editör, Kor Kitap, 2018) 
- Negri, Sınıf ve Çokluk: Postmodern Özne Arayışının Eleştirisi (Kor Kitap, 2017) 
- Türkiye’de Esnek Çalışma: Kapitalist Üretim İlişkilerinde ‘Yeniden’ Esnekleşme (Özgür Müftüoğlu ile birlikte editör, Evrensel Basım Yayın, 2013).