“Makine Hatıraları: Uzay”, 18 Mart’ta gerçekleşecek ve davetiyeyle gezilebilecek ön izlemenin ardından, 19 Mart itibarıyla pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek. Covid-19 tedbirleri dolayısıyla hafta sonu kısıtlamalarında değişiklik olması durumunda sergi pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 arasında gezilebilecek.
Sergi 9 yaşın üzerindeki çocuklar için tavsiye edilir. Bireysel ziyaretlerde 15 yaşından küçük çocuklara bir yetişkinin eşlik etmesi gerekmektedir.
Refik Anadol Kimdir?
Sanatçıların kıymetini onlar yaşarken de bilelim diye bugün başarılı bir genç sanatçımız ile tanıştıralım sizleri: Refik Anadol. Refik Anadol, algoritmaları ve makine zekasını kullanarak sanatını ve sinirbilimi birleştiriyor. Ortaya özgün tasarımlar çıkıyor. Kimileri kendisini modern zamanın Leonardo da Vinci’si olarak da tanımlıyor.
1985 İstanbul doğumlu medya sanatçısı, yönetmen ve tasarımcı olan Refik Anadol, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden yüksek onur derecesiyle Fotoğraf ve Video lisans, yine aynı üniversiteden Görsel İletişim Tasarımı alanında yüksek lisans, ve Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCLA) Medya Sanatları bölümünden yüksek lisans diplomasına sahip. Refik Anadol şimdilerde Los Angeles’ta yaşıyor. Canlı görsel/işitsel performans, bölgeye özel üç boyutlu yerleştirme ve parametrik heykel alanlarında yükselen bir sanatçı olan Anadol’un eserleri dijital ve fiziksel nesneler arasındaki uzamı, mimari ve medya sanatları arasında melez bir ilişki yaratarak keşfediyor.
Refik Anadol’un yapay zeka ve sanatın sentezi ile oluşturduğu özgün ve uluslararası çalışmaları Bill Gates’in de dikkatini çekmiş. Anadol, Microsoft Research’ün, Bill Gates’in de jüri üyeliğini yaptığı tasarım ve teknoloji sempozyumundan “En İyi Vizyon” ödülüyle dönerek maddi ve manevi bir destek kazanmayı başarmış.