Dekan Vekili Prof.Dr. Kürşat YALÇİNER, Akademik Kurul Toplantısında konuştu

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
18 Şubat 2019 tarihinde saat 16:00’da İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir GAYRETLİ,  Rektörü Prof. Dr. Burhan AYKAÇ ve öğretim üyelerinin katılımıyla İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Akademik Kurul açılış toplantısında konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER,  yeni eğitim-öğretim yılının fakültemiz ve üniversitemize başarı ve sağlık getirmesi temennisiyle sözlerine başladı. Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER, Akademik Kurul Toplantılarının hem geçmiş dönemin değerlendirildiği, hem de yeni döneme ilişkin beklenti ve uygulamaların tartışıldığı toplantılar olduğunu ifade etti ve yeni dönemde amaçlarının  fakültemiz bünyesinde bulunan 24 bölümün dengeli bir şekilde büyümesini sağlamak, AQAS tarafından akredite edilen 16 bölümdeki gelişimi korumak ve daha da ileri götürmek olduğuna güçlü bir vurgu yaptı.

Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER,  Şubat 2019’da 20 akademisyenin aramıza katılmasıyla, 124 öğretim üyesine ulaşıldığını, artan yabancı öğrenci talebine cevap verebilmek ve İngilizce programların ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla yeni dönemde ağırlıklı olarak yabancı öğretim üyesi istihdamına yönelecekleri bilgisine de konuşmasında yer verdi.
Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER, fakültede 2018 yılında gerçekleştirilen 269 yayın faaliyetinin detaylarını dinleyicilerle paylaştı ve yeni dönemde ikili- üçlü oluşumlarla bir araya gelen öğretim üyelerinin yayın faaliyetlerinin ve BAP projelerinin ilave katkılarla destekleneceği bilgisini katılımcılara aktardı.

Üniversitelerin gelişiminde ve tanınırlığının artmasında uluslararası kongre ve sempozyumların önemine değinen Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin organize ettiği ve Nisan 2019’da gerçekleştirilecek V. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu, IV. Uluslararası Yeni Medya Konferansı ve III. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Yönetim Konferansının fakültede hummalı bir çalışma ikliminin oluşmasına büyük katkı sağladığını söyledi ve organizasyonlarda görev alan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Toplantı, Şubat 2019’da göreve başlayan 20 akademisyenin katılımcılara takdimiyle sona erdi.