Doç. Dr. Çiğdem Boz'dan "İktisatçı Belgeseli"

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Çiğdem Boz "İktisatçı" isimli bir belgesel çalışması başlattı. Mesleğin duayenleri olarak kabul edilen akademisyenlerin yer aldığı belgesel, bir yandan iktisat eğitiminin  diğer yandan da Türkiye'de iktisatçılık mesleğinin  dünden bugüne gelişimini göstermeyi amaçlıyor. Bu çalışmanın aslında bir tür "mesleki hafıza" yaratma çabası olarak görülebileceğini düşünen  yönetmen ve senarist Çiğdem Boz, bu belgeselle iktisadın ve iktisatçının "entelektüel" kimliğinin altını çizerek iktisat disiplininin sosyal bilim olduğu gerçeğini vurgulamak istiyor.

Prof. Dr. Tuncer Bulutay, Korkut Boratav, Oktar Türel, Fikret Şenses ve Bilsay Kuruç gibi bir dönemin yakın şahidi ve aynı zamanda Türkiye'deki iktisat çalışmalarına damga vurmuş değerli isimlerin yer aldığı belgesel 2019 yılı ortalarında vizyona girecektir.

Doç. Dr. Çiğdem Boz'dan "İktisat Belgeseli"

Uluslararası Ticaret Sektörle İç İçe