Kadına Yönelik Şiddet ve Mor Çatı'daki Çalışmalar

Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin kurduğu Dil, Düşünce ve Edebiyat Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle...

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin kurduğu Dil, Düşünce ve Edebiyat Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, 29.03.2018 Perşembe günü, saat 12.00’da Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kadına Yönelik Şiddet ve Mor Çatı’daki Çalışmalar” adıyla bir etkinlik düzenlemiştir. Etkinliğe Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllüsü Hazal Günel konuşmacı olarak katılmıştır.
   Günel, konuşmasında kadına uygulanan şiddetin fiziksel ve psikolojik olmak üzere değişik boyutları, cinsiyetler arası eşitsizliğin gündelik hayattaki ve meslek hayatındaki yansımaları, toplumsal cinsiyet rolleri, cinsiyetçi söylemlerin kadına uygulanan şiddeti nasıl beslediği, kadına uygulanan şiddete karşı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın düzenlediği faaliyetler gibi çeşitli konulara değinmiştir. Konuşma, kadına yönelik şiddetin toplumsal ve psikolojik nedenlerinin görünür hâle gelmesini sağlamış ve şiddetin son bulması için bu nedenlerin nasıl ortadan kaldırılabileceğine ayna tutmuştur.
  Üniversite mensupları ve öğrenciler konuşmayı ilgiyle dinlemiş, konuşmanın ardından Günel’e yönelttikleri sorularla etkinliği konuşmacı ve dinleyicinin buluştuğu müşterek bir zemine çekmiştir. Etkinlik, konuşmacıya plaket takdimiyle sona ermiştir.