Osmanlı'dan Günümüze Vakıflar

Gelişim Üniversitesi Dil, Düşünce ve Edebiyat Topluluğu Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı’yı konuk etti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin kurduğu Dil, Düşünce ve Edebiyat Topluluğu tarafından 17.04.2018 Salı günü saat 11.00’da Gelişim Tower’da Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı’nın katılımıyla konferans düzenlendi. Etkinlik topluluk başkanı Sevda Güneş’in Serhat Kabaklı’yı takdim etmesiyle başlamış ve Serhat Kabaklı “Vakıflar ve Vakıf Medeniyeti” başlıklı konuşmasını yapmıştır.
Kabaklı, konuşmasına İslam medeniyetinde vakfın yerine değinerek başlamış, Osmanlı Devleti’nde vakıf kavramının nasıl anlaşıldığını, vakıf uygulamalarının ne şekilde işlediğini belirterek devam etmiştir. Konuşma, Kabaklı’nın günümüzde vakıftan ne anlaşıldığı ve vakıfların nasıl işlediğini açıklamasıyla sona ermiştir. Vakıf kavramını, tarihî kökenleriyle günümüze değin takip edip açıklayan konuşmasının ardından, Kabaklı öğrencilerin sorularını cevaplamıştır.

Herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen konferansın sonunda konuşmacıya plaket takdim edilmesiyle sona ermiştir.