Sektörde Çalışma Ekonomisi

Birleşik Metal İşçileri Sendikaları’nın Genel Sekreteri Özkan ATAR, Dr. Çiğdem Boz Hocamızın Çalışma Ekonomisi Dersinde sendikalaşmanın ilk defa ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını, Türkiye’de geçmişten günümüze meydana gelen sendikal hareketleri ve mevcut durumu anlattı.
Birleşik Metal İşçileri Sendikası, 1949'da kurulmuş, şu anda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı olarak metal iş kolunda faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikanın Merkezi Ankara'dadır ve 8 Şubesi bulunmaktadır. Sendika’nın Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu Genel Sekreteri ise Özkan Atar’dır.

Birleşik Metal İşçileri Sendikaları’nın Genel Sekreteri Özkan Atar, Dr. Çiğdem Boz Hocamızın Çalışma Ekonomisi Dersinde sendikalaşmanın ilk defa ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını, Türkiye’de geçmişten günümüze meydana gelen sendikal hareketleri ve mevcut durumu anlattı. Dersin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Atar’a öğrencilerin ilgisi büyüktü. Mezun olduktan sonra çalışma hayatının parçası olacak öğrencilerimiz çalışma hayatındaki olaylara piyasanın içinden gelen Atar’la birlikte tanık olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirttiler.