Sizin Canınız Bizim Canımız

Öğrencilere Sokak Hayvanları İçin Farkındalık Yarattı
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri “Sizin canınız bizim canımız” projesi ile sokak hayvanlarının temel sorunlarına dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu danışmanlığında Ceren Hatice Yağlı, Faruk Ekrem Şafak ve Melih Utkun tarafından hazırlanan projeyle sokak canları için daha fazla neler yapılabileceği, fiziksel ve psikolojik şiddetin azaltılabilmesi için ne gibi önlemler alınabileceği gündeme geldi. Hayvanların barınma, beslenme ve sağlıklarındaki sorunları gidermek amacı ile başlatılan proje kapsamında öğrencilerin desteğiyle yiyecek, sağlık ve barınma malzemeleri toplanmış ve bu malzemeler Beylikdüzü ve Avcılar çevresinde hayvanlarla buluşturulmuştur. Etkinlik kapsamında toplam 90 kilo köpek maması, 70 kilo kedi maması, 20 kilo konserve mama dağıtılmış, 80 kadar hayvan beslenmiş ve 10 hayvanın da barınak ihtiyacı karşılanmıştır.

İstanbul’da 100 binin üzerinde sokak köpeği, binlerce de kedi yaşadığı düşünülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi kurumların geçmişte yaptıkları araştırmalar söz konusu verileri desteklerden güncel olarak durumun daha da kötüye gittiği varsayılmaktadır. Barınak sayısının azlığı, hayvanların yaşadığı olumsuzluklar, şiddet, taciz gibi unsurlar insanların sokak hayvanları konusunda daha çok sorumluluk alması gerektiğini gözler önüne sermektedir.