Uluslararası Ticaret Bölümü Araştırma Görevlisi Gülcan Güzel, Uluslararası Kongre’ye katıldı

Akademisyenin ilk işi bilgiyi ortaya koymak ve bunu paylaşmaktır diyen Güzel, hazırladığı bildiri ile Kongre'ye katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü araştırma görevlilerinden Gülcan Güzel, 17-18 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Zeytinburnu Hilton Otel’de gerçekleşen 3. Uluslararası Sosyal, Beşeri ve Eğitim Bilimleri Kongresi (3rd International Congress on Social Sciences, Humanıtıes and Education)’ne “Kripto Para Kullanımının Gelişimi, Getiri ve Riskleri: Bitcoin Örneği” adlı bildiri ile katılmıştır.  Katılımcılara öncelikle mal ve hizmetlerin alım satımında kullanılan ödeme araçlarına ve bu ödeme araçlarının hangi durumlarda nasıl değiştiğinden kısaca bahsettikten sonra kripto para kullanımına nasıl geçildiği, kripto para örneklerine,  kripto paraların birbirlerinden nasıl farklılaştığı ve bunların avantaj ve dezavantajlarına ilk kripto para Bitcoin üzerinden açıklamıştır.  Son zamanların en çok tartışılan ve merak edilen konularından birini tartışan Güzel, sunumunun ardından katılımcılarının sorularını yanıtlamıştır.