“Polisiye Edebiyat Ve Sinema” Paneli Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Kamuoyu ve Toplum Araştırmaları ve Uygulama Merkezi tarafından “Polisiye Edebiyat ve Sinema” adlı panel gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kamuoyu ve Toplum Araştırmaları ve Uygulama Merkezi tarafından 3 Nisan tarihinde, Rektörlük binası Z-105 numaralı salonda düzenlenen panel, polisiye yazarlar Armağan Tunaboylu ve Ercan Akbay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Suç psikolojisi üzerinde duran gerilim romanlarıyla tanınan Ercan Akbay, polisiyenin ortaya çıkışını, ilk örneklerini ve gelişimini açıkladı. Dört polisiye romandan oluşan “Bir Metin Çakır Polisiyesi” serisini yazan ve “Yıldız Cinayetleri” isimli kitabı “Şeytan Tüyü” adıyla sinemaya uyarlanan Armağan Tunaboylu ise polisiye romanların sinema uyarlamaları üzerine konuşup, güncel değerlendirmelerde bulundu.

Yazarlar, herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen panelde dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Panel sonunda Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tuna, katılımcılara teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.