Reklamcılık

Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun Ortak Makalesi Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “Kişilerarası İletişim Boyutuyla Covid 19 Pandemisinin Sosyo-Psikolojik Yansımaları” isimli ortak makalesi Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisinde yayınlandı.

Dikme ve Sucu makalelerinde Covid 19 pandemi sürecinde yaşanan sosyo-psikolojik etkilerin kişilerarası iletişimde hem bireysel hem de toplumsal düzeyleri arasındaki ilişkiyi yakından etkilediğini ileri sürmüştür. Sucu ve Dikme’ye göre; “Kişilerarası iletişimde Covid-19 sürecinin zorlayıcı yaşamından dolayı bireylerde geleceğe yönelik belirsizlik ve sosyal anksiyete düzeylerinde artış olmuştur. Kişilerarası iletişimde zorlayıcı yaşam olaylarının yol açtığı psikolojik belirtiler karşısında öz duyarlık ve psikolojik sağlamlık açısından bireylerde yoğun kaygıların yaşandığı ve uzun yıllar etkisini hissettirecek travmaların yaşandığı görülmektedir.” demiştir.

Dikme ve Sucu bu çalışmayı Covid-19 pandemi sürecinde bireylerin öz duyarlılık ve psikolojik yönden etkilendiklerinin nasıl olduğunu literatür kapsamında incelemek amacıyla gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu çalışmada, Covid-19 pandemisinin kişilerarası iletişimde sosyo-psikolojik yönden etkilerinin nasıl yansıdığı üzerine literatür taraması kapsamında bir çalışma yürütülerek, iletişim boyutunda uygulanabilir stratejiler incelenmiştir. Araştırmalarının sonucunda, Covid-19 pandemi sürecinin bireylerin kişilerarası iletişimlerinde kaygı bozukluklarını psikolojik yönden sosyal yaşamlarında sosyal ve psikolojik yönden etkilediğini ortaya koymuşlardır.

Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Dikme ve Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisinde yayınlanan ortak makalesine ulaşmak için tıklayınız.