İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müze ziyareti


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) öğrencileri TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nde röportaj gerçekleştirdi.


Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. İpek Sucu danışmanlığı ile fakülte öğrencileri Burak Deniz, Caner Tıkız, Deniz Doğan ve Burak Yıldırım, Beyoğlu’nda TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’ni ziyaret etti.

Türker İnanoğlu tarafından ilk olarak 2001 yılında  TÜRVAK Vakfı’nın bünyesinde “Türkiye’nin ilk ve tek sinema müzesi” olarak Kavacık’ta TÜRVAK Sinema Müzesi olarak kurulan daha sonra Tiyatro Müzesi dâhil edilerek 2011’de Beyoğlu’na taşınan TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi hakkında bilgi almak için röportaj gerçekleştiren öğrenciler, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi İdari Amiri Cüneyt Pekpay ile görüştü.

Pekpay röportajda ilk olarak TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nin açılması hakkında bilgiler verdi. Türk sinemasına büyük hizmetleri olan Türker İnanoğlu’nun müzeyi Türk halkına bir ahde vefa borcu olduğunu düşündüğü için açtığından bahsetti.
Röportajın devamında TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nin başlıca bölümlerinden bahsedildi. Türk Tiyatrosu’nun 260 yıllık tarihi belge, afiş, maket, oyun kostümleri ve özel belgelerinden oluşan Tiyatro Müzesi; Türker İnanoğlu’nun 53 yıl boyunca mesleği ile ilgili almış olduğu ödüller, Erler Film’e ait afişlerin ve fotoğrafların sergilendiği Türker İnanoğlu ‘’Türk Sinemasında 50.Yıl’’ Salonu;  sinema ve televizyonun tarihini ve günümüze kadar nasıl bir yol kat ettiğini ilk sesli çekim yapılan kamera ve kurgu cihazlarından, sinemanın Beyoğlu’na girdiği günlerin belgelerine, resim ve afişlerine kadar gösteren Sinema ve TV Müzesi; Modern teknolojiye sahip 35mm projeksiyon makinesi ve resim projeksiyon cihazıyla özel gösterimlere ev sahipliği yapmakta olan Sinema Salonu ve Türk Sinemasının unutulmaz karakter oyuncularının ve 7 yönetmenin heykellerinin bulunduğu Balmumu Heykeller Salonu hakkında bilgiler verildi.

Son bölümde ise, hangi bölümün daha çok ilgi gördüğü, hangi yaş gruplarının müzeyi ziyaret ettiği ve müzeye gelen kişilerin müze hakkında ne düşündükleri hakkında konuşuldu.