Türk edebiyatının en önemli roman ve hikâye yazarlarından biri olan Oğuz Atay 12 Ekim 1934 tarihinde Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya gelmiştir. İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Oğuz Atay anısına bir öykü yarışması düzenliyor. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan serbest konulu öykü yarışmasının son başvuru tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi. Yarışma sonuçları 1 Ekim 2021 tarihinde açıklanacak; ödül töreni ise usta kalem Oğuz Atay’ın doğum günü olan 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler kaleme aldıkları öyküleri
inebolukulturvesanatdernegi@gmail.com mail adresine ileterek yarışmaya katılabilecekler.
İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından yarışmaya katılım koşulları ise şu şekilde belirlendi:
1. Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.
2. Sadece öykü başvuruları kabul edilmektedir. Roman, deneme, şiir, vb. türlerde yapılan başvurular değerlendirme dışı bırakılacaktır.
3. Katılım bir öykü ile olacaktır. Bir kişi, birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.
4. Öykülerde sayfa ve sözcük sınırlaması yoktur.
5. Daha önce basılı veya sanal herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6. Öykülerin bir yazı programı belgesine kaydedilmiş olarak belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
7. Posta, kargo ve elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
8. Oğuz Atay Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir. Yazarlar öykülerinde sağ üst köşesinde bir rumuz kullanmalıdır.
9. Öykü dosyası ile birlikte öykünün adını taşıyan başka bir dosyada yazarlar kimliklerini, rumuzlarını ve iletişim bilgileri ile birlikte kısa özgeçmişlerini belirtmelidir.
10. Yarışmaya gönderilen öykülerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir.
Dereceye giren öyküler ve jüri tarafından yayımlanmaya değer görülen öyküler birinci olan öykünün adını taşıyan Oğuz Atay Öykü Ödülü 2021 anı kitap olarak yayımlanacaktır. Bu kitabın dışında kalan öyküler ise başka herhangi bir yerde kullanılmayacaktır.